Erişte Böreği Tarifi
Erişte böreği |
Malzemeler:
•
Bir tane büyük kabak
•
Bir tane orta boy soğan
•
Yarım demet dereotu
•
Bir kase rendelenmiş kaşar peynir
•
Tuz ve karabiber
Sosumuz İçin:
• ÜÇ yumurta
• Dört yemek kaşığı un
• İki su bardağı süt
• Bir çay bardağı sıvı yağ
• Bir (tepeleme) çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı:
Eriştelerimizi
kaynamış ve tuzlu suda haşlıyoruz ve süzerek kabımıza alıyoruz. Kabak ve soğanımızıda rendeleyip
eriştemize ilave ediyoruz, ince ince kıydığımız dereotumuzu, rendelenmiş kaşar
peynirimizi ve son olarak tuz ve karabiberimizi ekleyip malzemelerimizi iyice
harmanlıyoruz. Farklı bir kapta yumurtalarımızı çırpıyoruz. Sıvıyağ ile sütte
ilave edip karıştırıyoruz. Un ve kabartma tozumuzu da ekledikten sonra güzelce
çırpıyoruz. Hazırladığımız sosumuzu diğer malzemelerin üzerine döküp hepsini güzelce
karıştırıyoruz. Orta büyüklükte bir fırın kabını yağlayıp malzemelerimizi içine
döküyoruz. Önceden ikiyüz derecede ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarıncaya
kadar pişirip sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder