Netkale Paylaşım Blogu guncel konular saglik ve daha fazlası...

Son Dakika

Post Top Ad

Your Ad Spot

28 Temmuz 2014 Pazartesi

Evde dondurma yapımı

Evde dondurma yapımı ve evde dondurma tarifi

Açıklama

Günümüz şartlarında dışardan satın aldığımız yiyecek ve içeceklerin içeriğinde ne olduğunu bilmediğimizden ve içerikler bizlerle tam anlamıyla paylaşılmadığından en iyisi ve en önemlisi aile ve çocuklarımızı korumak amacıyla herşeyi elimizden geldiğince evde yapmak sağlığımız açısından çok önemli.Bilindiği gibi bir çok ülkeden ithal edilen mamalar çocuklar için yiyecekler ithal edilen ülkelerin kendisince kendi ülkelerinde yasaklanmış durumda,sizler kobay değilsiniz sizlerde sağlığınızda en az onlar kadar  değerlisiniz.Sağlıcakla kalın hoşçakalın ...


Dondurma tarifi
Evde dondurma yapımı ve evde dondurma tarifi
GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 Litre tam yağlı tercihe göre inek sütü veya keçi sütü
  • 2 Tatlı kaşığı saf salep tozu (aktarlarda var)
  • 2.5 Su bardağı toz şeker
  • 1 Paket tercihe göre vanilya
  • Derince bir tencere

Yapılışı
  • Salep ve 2 yemek kaşığı şekeri bir bardak süt ile karıştırın.
  • Kalan sütü kaynamak üzre ocağa koyun.
  • Kaynayan süte geriye şekeri ekleyin ,çırptığınız karışımıda ekleyip kısık ateşte seri bi şekilde karıştırın,karıştırmak çok önemli ve bu hazırlanışın püf noktasıdır.
  • Kaynama işleminden sonra ocağı kapatıp soğuyana kadar 5 dk ara ile karıştırın tekrar söylemekte fayda var iyice karıştırın.
  • Soğuyan karışımı buzdolabınızın dondurucu bölümüne bırakın.
  • 2 saat sonra çıkarıp mikserle tekrar çırpın.bu işlemi kaşıklada seri bir şekilde yapabilirsiniz,dondurma kıvamına gelene kadar büyük bir kaşıkla bu işleme devam edin yoruldukça buzluğa kaldırıp dinlenince tekrar bu işleme devam edin.
  • Afiyet olsun.



 






1 yorum:

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar