Çilekli pasta
çilekli pasta |
Gerekli malzemeler
- 6 Yumurta
- 5 Yemek kaşığı toz şeker
- 3 Tatlı kaşığı un
- Bir kabartma tozu
- Krema için
- 1 Su bardağı süt
- 3 Tatlı kaşığı toz şeker
- 7 Tatlı kaşığı tereyağ
- 3 Yemek kaşığı un
- 1 Paket vanilya
- 2 Yumurta sarısı
100 Gram kadar kırmızı jöle,bir kilo irirsinden çilek,2 yemek kaşığı çilek likörü,görünüm katmak amacıyla ezilmiş bademli hamur.
Hazırlanışı:
Öncelikle yumurtaları kırıp şekerle birlikte karıştırıyoruz,ardından un ve kabartma tozunu ekleyip,iyice karıştırıp çırpıyoruz.
İsteğe göre şeklini sizde belirleyebilirsiniz kare tepsinize altı yağlı kağıtla kaplanmış şekilde yaklaşık bir parmak yüksekliğinde hamurunuzu yayın.
Fırınınızı 220 derecede önceden ısıtın ve on dakika pişirmek üzere tepsinizi fırına sürün.
Krema için vanilya ve terayağını hariç malzemeleri bir kaba koyun dibine tutturmadan pişirin piştikten sonra vanilya ve tereyağınıda ekleyin.Çırpın.
Kabın ağzını streçlede olabilir soğuması için kapatıp bir kenara alın,soğuduktan sonra pişen hamuru ikiye kesin ve çilek likörüyle ıslatın,ıslanan hamurun iki katınada kremanızı yedirin,çilekleri düzgün bir şekilde katlar arasına dizin,çileklerin üzerinede krema ekleyip kapatın.üst katada krema sürün.
Dolabınızda 2 saat dinlenmeye soğumaya bırakın,çıkarınca jölenizi pastanızın üzerine sürün,süs hamurunuzla süsleyin.Pastanız hazır.
Afiyet olsun.
bunu yerim 1 tepsi hemde :)))
YanıtlaSiladmin bizim eski tarz fırın var 5 vites ama.hangi viteste pişirsem ki
YanıtlaSil