Enginar Salatası Tarifi
Enginar Salatası |
MALZEMELERİ
Üç adet ayıklanmış enginar
Bir kase haşlanmış mısır
Bir kase haşlanmış mantar
3 veya 4 adet közlenmiş kırmızıbiber
Yarım demet dere otu
Tuz
Sosu için malzemelerimiz:
Zeytinyağı, limon, nar ekşisi.Yoğurt, mayonez,
ve sarımsak.
Yapılışı:
Enginar
parçalarının her birini pizza dilimler gibi üçgen dilimlenir ve on altı küçük küçük
parçaya ayrılır. Veya isteğe göre küp küp kesilir.Enginarları tuz ve yarım
limon suyunu ilave ettiğimiz suda yumuşayıncaya kadar haşlarız. Haşlandıktan
sonra derin olan bir kaba alııp üzerine haşlanmış mısır, haşlanıp kesilmiş mantarlar
ve şerit şeklinde doğranan közlenmiş kırmızıbiberler ilave edilir.
Dereotunu
ince ince kıyıp ekledikten sonra tuzu kendinize göre ilave edip malzemeleri
karıştırırız. İsteğinize göre zeytinyağlı veya yoğurtlu sos ilavesiyle servis
edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder