Netkale Paylaşım Blogu guncel konular saglik ve daha fazlası...

Son Dakika

Post Top Ad

Your Ad Spot

26 Ekim 2015 Pazartesi

Yara Ve Yanık İçin Yumurta







 

Yara Ve Yanık İçin Yumurta

yumurta
Yara Ve Yanık İçin Yumurta

Yara Ve Yanık İçin Yumurta
Değerli ziyaretçilerimiz şimdi sizlere aktaracağımız yara ve yanık tedavisi usülü basit ve doğal bir yöntem olmakla birlikte,sizi derinden sarsan yanıklarınızdan kurtaracak en etkili yöntemlerden biridir.
Anlatılan yöntem itfaiye çalışanlarına ders olarak verilmiş etkili bir yara ve yanık tedavisi yöntemidir.
Bu metod yanmış bölgenin ısısı ve yakıcılık acısı dinene kadar yanan bölgeyi soğuk suda tutmaktan ve sonrasında yumurta akıyla o bölgeye müdahale etmekten geçiyor.
Tabiki Cenabı ALLAH C.C. kimseye yanık kadar zor bir acı ve dert vermesin.Ancak bu durum oluştuğunda pratik bir bilgi olarak aklınızda kalmasını istediğimiz bu husus yanık ve yaralarınız için büyük önem arz etmektedir.


Şimdi konuyu hikayeleştirerek anlatmakta yumurta akının yanık üzerinde etkisinin büyük rolü olduğunu vurgulamak istiyoruz.
Kaynayan suda eli yanan adam,beynine vuran acısına rağmen ellerini hemen soğuk suya daldırmış ve hemen eline gelen iki adet yumurtayı kırarak bir eliyle yumurtanın sarılarını alarak yanan elini yumurtanın akına bulamıştır..

Yumurtanın akı yanan elin üzerine adeta film tabakası oluşturarak yanık el üzerinde iki kat kapatıcı tabaka oluşturmuştur..
Hemen beyninde uyarı veren ışık bu zor durumda ne yapması gerektiğini adamın aklında işek gibi uyarı oluşturmuş ve adam arka arkaya defalarca yumurta kırmaya başlayarak yaklaşık altmış dakika boyunca yumurta kırma işlemi yaparak elinin üzerinde kalın bir tabaka oluşuncaya kadar devam etmiştir.Yumurta albüminoiddir bundan dolayıda doğal bir kollajen etkisi sağlar hatta kollajenin ta kendisidir.
Adam bu uygulamadan sonra bir kaç saat içersinde hiç acı duymaz hale gelerek rahatamıştır.Böylesine ağır bir yanık durumu acısız hale dönüşmüştür.Adam ertesi gün uyandığında elindeki yaradan sadece kırmızımsı lekelerle hayata merhaba demiş ve gözlerine inanamamıştır.Hayretle llerindeki yanığın bu kadar çabuk iyileşme göstermesine bakakalmıştır.
Adam elinde yanık izi kalacağı endişesi taşırken aradan geçen on gün zaman zarfında yanıktan eser kalmamış ve eli eski hali ve rengini almıştır.Yanan yanık bölgesi plesenta diye adlandırılan vitamin deposunun işlevselliği sayesinde bütünüyle iyileşmiştir.

Yumurtanın bilinmesi gereken birçok faydası olmakla birlikte eziklerde ve kırıklarda kullanıldığıda bilinmektedir.
Sevgili okuyucular başkalarıda bilsin ,başkalarıda fayda bulsun öğrensin diye paylaşırmısınız...
Sağlıkla ve sağlıcakla kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar