Aklınızda Bulunsun Püf Noktaları Bayat Ekmek Değerlendirme Tarifi
Aklınızda Bulunsun Püf Noktaları Bayat Ekmek Değerlendirme Tarifi |
Uzun ömürlü mayonez:
Evinizde mayonez yaparken zeytinyağı yerine susam yağı kullanmayı denerseniz mayonezin daha uzun sürede bozulmadığını göreceksiniz.
Kızartma kokusu:Evinize ve mutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu gidermek için ızgaranın üstünde defne yaprağı ,ada çayı yaprağı,kekik yaprağı koyabilirsiniz sonuç harika olacak.
Meyvelerin taze kalmasını istiyorsanız :
Meyvelerin arasına serpeceğiniz herhangi türden yapraklar onların daha uzun ömürlü taze kalmasını sağlayacaktır.
Portakal suyu:
Portakallarınızı sıkmadan önce bir süre bir müddet soğuk suda bekletirseniz normalden daha fazla portakal suyu elde edebilirsiniz.
Sarımsağı saklama:
Sarımsaklarınızı döverken daha çabuk ezilmelerini istiyorsanız bir kavonozda yada buzdolabında saklamanız gerekir.
Fırın kokusunu gidermek için:
Fırınınızın içersine tavayla veya benzer bir kap ile miktarları eşit olacak şekilde sirke ve su ekleyerek birkaç dakika zaman diliminde ısıtın.Fırınınızın beklediğinizdende güzel olacağını göreceksiniz.
Kurabiyelerinizin taze kalmasını isterseniz:
Bisküvi veya kurabiye gibi yiyeceklerinizin taze kalmasını isterseniz tenekeden bir saklama kabına koyun ve yanına birkaç pirinç tanesi atın.Böylelikle yiyeceklerinizin bayatlamasına engel olmuş olursunuz.
Bayat ekmeklerle tarifler:
Bayat ekmekli tarif |
Peynirli bayat ekmek köftesi:
Bir adet bayat ekmeği alıp üfeledikten sonra içersine yarım kalıp sert beyaz peynir eklenir.Sonra yarım demet maydanoz doğranır iki yumurta kırılıp içine eklenir,bir tane soğan orta boyda rendelenip tuz ve baharatla birklikte yoğrulur.Köfte şeklinde parçacıklara ayrılır.Köfteler öncelikle una bulanır sonra ise evvelden çırptığımız yumurtamıza bulanır,bu işlemle birlikte hemen ardından galeta ununa bulanır ve kızartılmış kızgın yağda kızartılıp servis edilir.
Bayat ekmek pizzası:
Bayat ekmekler dilimlenip küp şekillerde kesilir,margarin katı yağ ile yağlanıp un serptiğimiz fırın tepsimizde yayılır.Kabımıza dört adet yumurta kırıp çırpılır.İki su bardağıyla süt ve bir adet kabartma tozu katılır ardından kabartma tozuyla birlikte yarım çay bardağını geçmeyecek şekilde sıvı yağ ilave edilir.Karışımımızı iyice çırpıp ekmeklerimizin bulunduğu tepsiye dökülür.Bu durumda dolapta bir gün boyunca bekletilir veya hemende pişirilebilir,arzu ederseniz üzerine fırına sürmeden önce sucuk veya sevdiğiniz şeylerden ekleyebilirsiniz.Mesela kaşar peyniri rendelemek daha güzel tatlandıracaktır.Peynirli ezme:
Kabınıza iki yumurta ,yaklaşık iki yüz gram kadar tulum peyniri,iki yemek kaşığı zeytinyağı,yarım demetten az maydanoz,baharatlar ve kızrmızı biber ilave edilir.Bu malzemeler bayat ekmek dilimlerinin üzerine çokça sürülür,fırına verilir.Kaşar peyniri veya diğer peynirlerlede olabilir.Bayat ekmekleri taze yapın:
Bayatlamış ekmeklerinizin üzerine su serpiştirin ve daha sonra alimünyum folyoya sarın beş on dakika fırına sürün çıkardığınızda taptaze olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder