Mutfak Sırları Püf Noktaları
Mutfak Sırları Püf Noktaları |
Salata yaptınız tuz erimiyor nedeni tuzu en son dökmeniz,eğer salatanın yağını en son dökerseniz tuzunuz önceden erimiş olur,çünki yağ tuzu eritmez.
Kurabiyelerinizi iki hafta saklamak istiyorsanız elma kabuğu ile birlikte saklayın ve elma kabuğunun verdiği nem sayesinde kurabiyelerin bozulmadan iki hafta taze kaldığınız göreceksiniz.
Börek yapmak istiyorsunuz hemde lezzetli olsun istiyorsunuz öyleyse katı yağınızla birlikte eritip sütle yaptığınız karışımı tepsiye serdiğiniz hamurunuzun yani yufkalarınızın arasına kat kat sürün.
Kurabiyelerinizi iki hafta saklamak istiyorsanız elma kabuğu ile birlikte saklayın ve elma kabuğunun verdiği nem sayesinde kurabiyelerin bozulmadan iki hafta taze kaldığınız göreceksiniz.
Börek yapmak istiyorsunuz hemde lezzetli olsun istiyorsunuz öyleyse katı yağınızla birlikte eritip sütle yaptığınız karışımı tepsiye serdiğiniz hamurunuzun yani yufkalarınızın arasına kat kat sürün.
Böreğinizin kabarık ve yumuşak olmasını isterseniz soda ile bir adet yumurta çırpın fırına sürmeye hazır olan böreğinizin üzerine sürün ve ssonuçta daha çok kabardığını ve yumuşacık olduğunu göreceksiniz.
Sebzeli böreklerinizde hamur içersindeki sebzelerin üzerine az az un serpiştirin böylelikle börekleriniz daha lezzetli olacak ve sebzeler hamura yapışmayacak.
Böreğinizi serdiğiniz tepsinin altına hamuru tek kat sermeyin çünki böreğin iç malzemesi tepsinin altını nemlendirir eğer iki kat yufka sererseniz nemin aşağı inmesini önlemiş olursunuz hemde böreğinizin istediğiniz gibi kızarmasını sağlarsınız.
Çorbalarınızı kısık ateşte pişirirseniz lezzeti daha çok olacaktır ve çorba ğpişirirken eklenen suyun sıcak olmasına dikkat edin.
Çorbanızın veya yemeğinizin tuzu aşırı çok olmuşsa bir patatasi alıp yemeğin içine doğrayın patatesiniz yumuşadığında fazla tuzu çekmiş olacaktır.
Kekiniz piştikten sonra mutlaka 10 dk bekleyin ve kekeinizin daha kolay çıktığını görün.
Kekin kabarmama nedenlerinden biride kekiniz için kullandığınız yumurtaları buzdolabından direk çıkarıp kırmış olmanızdır.Yumurtalar kullanılmadan iki saat önce dolaptan çıkarılmalıdır.
Mutfak Sırları |
Çorbalarınızı kısık ateşte pişirirseniz lezzeti daha çok olacaktır ve çorba ğpişirirken eklenen suyun sıcak olmasına dikkat edin.
Çorbanızın veya yemeğinizin tuzu aşırı çok olmuşsa bir patatasi alıp yemeğin içine doğrayın patatesiniz yumuşadığında fazla tuzu çekmiş olacaktır.
Kekiniz piştikten sonra mutlaka 10 dk bekleyin ve kekeinizin daha kolay çıktığını görün.
Kekin kabarmama nedenlerinden biride kekiniz için kullandığınız yumurtaları buzdolabından direk çıkarıp kırmış olmanızdır.Yumurtalar kullanılmadan iki saat önce dolaptan çıkarılmalıdır.
Halılarınız ezilmiş kısımları var ise üzerinde ıslak bezle birlikte sıcak olmayan ılık bir ütü ile ezilmiş yerlerin üzerinde gezdirin,ezilmiş kısımların dikleştiğini göreceksiniz.Fırçalayarakta destekleyebilirsiniz.
Koltuklarınızı çırparken koltuk minderlerinin üzerine nemli bir bez parçası koymanız ve bu nemli bez parçasına vurmanız kalkan tozun beze yapışmasını ve tozun evinize dağılmasını önleyecektir.
Mobilyalardan parmak izi gibi lekeleri gidermek için kaynar suya iki kaşık çay atın biraz bekledikten sonra iz olan yerleri bu çaylı suyla bir bez yardımıyla silin bir diğer yöntemde patatesi ikiye bölün iç kısımlarıyla mobilyadaki izlere sürün kaybolduklarını gözlemleyeceksiniz.
Güve gibi dolaplarınızı istila eden böcekler için bir portakal alın ve karanfil tanelerini portakal üzerinde hiç boşluk kalmayacak şekilde portakala batırın ve giyecek dolabınıza özellikle sandıklarınıza koyun güveler ve böcekler artık yanaşmayacaklar.
Pas tutmuş eşyalarınızın paslı kısımlarını gaza batırın ve gaza batırdığınız bezinizle silin.
Duvarınıza çivi çakmak isterseniz tabi bu zor bir iştir ,duvara çakmak istediğiniz çiviyi sabuna bulayın yani heryeri sabun olsun böylelikle çivi daha kolay girecektir.
Halınıza dökülen kahve lekesini çıkarmak için soğuk suyla ıslattığınız bezle silin,daha sonra gliserinle temizleyin leke kalmayacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder