Netkale Paylaşım Blogu guncel konular saglik ve daha fazlası...

Son Dakika

Post Top Ad

Your Ad Spot

18 Ekim 2014 Cumartesi

Fındıkzade Tatlısı

Fındıkzade Tatlısı

Fındıkzade tatlısı
FINDIKZADE TATLISI
MALZEMELER
Bir su bardağı fındık  (ince çekilecek)
Bir  su bardağı galeta un
Bir su bardağı hindistan cevizi
Bir su bardağı sıvı yağ
Bir su bardağı toz şeker  
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Üç yumurta

ISLATMAK İÇİN
Birbuçuk bardak  su 
İki yemek kaşığı toz şeker

MUHALLEBİ İÇİN
Dört  su bardağı süt 
Üç  yemek kaşığı un
Üç yemek kaşığı nişasta
Bir  su bardağı toz şeker
Süslemek için irice çekilmiş fındık gerekmektedir.

HAZIRLANIŞI:
Kek için malzemeler  yumurta ve şeker önceden bir kaba alınıp  iyice  çırpılır. Dikdörtgen bir borcam yağlanıp kekin harcı dökülür.Önceden iki yüz derecede ısınmış fırında pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra beş dakika dinlendirilir ve su ile şeker karıştırılıp kek bu şerbetle ıslatılır. Muhallebi malzemeleri bir tencereye alınıp sürekli karıştırılarak pişirilir. Islatılmış kekin üzerine dökülür, iri çekilmiş fındıkla süslenir ve soğutulup servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar