Fındıkzade Tatlısı
Fındıkzade tatlısı |
FINDIKZADE TATLISI
MALZEMELER
Bir su bardağı fındık (ince çekilecek)
Bir su bardağı galeta un
Bir su bardağı hindistan cevizi
Bir su bardağı sıvı yağ
Bir su bardağı toz şeker
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Üç yumurta
ISLATMAK İÇİN
Birbuçuk bardak su
İki yemek kaşığı toz şeker
MUHALLEBİ İÇİN
Dört su bardağı süt
Üç yemek kaşığı un
Üç yemek kaşığı nişasta
Bir su bardağı toz şeker
Süslemek için irice çekilmiş fındık gerekmektedir.
HAZIRLANIŞI:
Kek için malzemeler yumurta ve şeker önceden bir kaba alınıp iyice çırpılır. Dikdörtgen bir borcam yağlanıp kekin harcı dökülür.Önceden iki yüz derecede ısınmış fırında pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra beş dakika dinlendirilir ve su ile şeker karıştırılıp kek bu şerbetle ıslatılır. Muhallebi malzemeleri bir tencereye alınıp sürekli karıştırılarak pişirilir. Islatılmış kekin üzerine dökülür, iri çekilmiş fındıkla süslenir ve soğutulup servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder