|
irmikli_içli_köfte |
İrmikli içli köfte
İç harcı için malzemeler:
- 500 gr yağsız kıyma
- 150 gr tereyağı
- 2 adetkuru soğan
- 1su bardağı ceviziçi
- Yarım demet maydanoz
- 1tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
|
içli_köfte |
- Tuz
Dış hamur için:
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 2 su bardağı irmik
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1tatlı kaşığı salça
- Tuz
Yapılışı:
Önce köftelerimizin iç harcını hazırlıyoruz.Çünkü işleme başlamadan önce hazırlanıp soğutulmuş olması gerekiyor.Aksi halde hamurun dış kısmını kapatmakta sıkıntı yaşayabiliriz.Kıymayı tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.İnce ince kıyılmış soğanımızla tereyağını ilave edip iyice kavuruyoruz.Ardından baharatları ve maydanozu ilave ederek soğumaya bırakıyoruz.
Gelelim dış kısmını hazırlamaya...Bulgur ve irmiği ağzı kapaklı bir yoğurma kabının içersine alıyoruz.İçine tuzda ilave edip ılıl su ile ıslatıyoruz.10 Dk beklemeye alıyoruz.Bulgur iyice yumuşadığında içine içine iki adet yumurtayı kırıp baharatları ilave ediyoruz.Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.Doldurma aşamasında ise hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz.Sonra işaret ve başparmağımızı kullanarak içlerini oyarak hamurdan bir çukur elde ediyoruz.Duvarlarının ince olmasına ve çatlaklar olmaması için özen gösteriyoruz tabi...Oyduğumuz hamurun içini iç harcımızla doldurup kapatıyoruz.Köftelerimize yuvarlak veya elips şeklini verebilirsiniz.İç harcı bitinceye kadar devam ediyoruz.Hazırladığımız içli köfteleri dilersek arzuya göre kaynar suda yüzeye çıkana kadar haşlayıp,üzerine tereyağı gezdirebiliriz.İsterseniz yağda kızartıp servise sunabilirsiniz.Afiyet olsun...
|
içli köfte |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder