Netkale Paylaşım Blogu guncel konular saglik ve daha fazlası...

Son Dakika

Post Top Ad

Your Ad Spot

19 Ekim 2014 Pazar

Sakizli muhallebi tarifi


Sakızlı muhallebi tarifi

Sakizli muhallebi tarifi
Sakizli muhallebi tarifi
Gerekli Malzemeler:
Bir litre süt
Beş yemek kaşığı un (silme olacak şekilde)
Bir su bardağı toz şeker
Üç yemek kaşığıyla tuzsuz tereyağı (yoksa margarinde olabilir)
Üç adet damla sakızı
Yapılışı(Hazırlama aşaması)
Sütünüzü bir tencereye alın. Un ilave edilip topaklanmasını önlemek için sütün içinde çözülene değin çırparak karıştırılın. Tencerenizi ocağınızın üstüne koyum ve tencereye toz şeker ile tereyağınızı ekleyin. Devamlı karıştırarak pişirin. Yağınız eridikten sonra damla sakızlarınızı ekleyin. Karıştırmaya devam ederek kaynayıp kıvama gelene kadar ocakta tutmaya devam edin kıvam alınca ocaktan alın. Daha sonra ocaktan alınan muhallebiyi yaklaşık on veya on iki  dakika mikserle önce orta ayarda ve sonra yüksek ayarda çırpın. Muhallebinizi servis edileceğiniz tabaklarınıza dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup soğumaya bırakın. İsteğinize göre toz fıstık ile soğuk servis yapılır.


Sakizli muhallebi tarifi
Sakizli muhallebi
Sakizli muhallebi tarifi
muhallebi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar