Sakızlı muhallebi tarifi
Sakizli muhallebi tarifi |
Bir litre süt
Beş yemek kaşığı un (silme olacak şekilde)
Bir su bardağı toz şeker
Üç yemek kaşığıyla tuzsuz tereyağı (yoksa margarinde olabilir)
Üç adet damla sakızı
Yapılışı(Hazırlama aşaması)
Sütünüzü bir tencereye alın. Un ilave edilip topaklanmasını önlemek
için sütün içinde çözülene değin çırparak karıştırılın. Tencerenizi ocağınızın
üstüne koyum ve tencereye toz şeker ile tereyağınızı ekleyin. Devamlı karıştırarak
pişirin. Yağınız eridikten sonra damla sakızlarınızı ekleyin. Karıştırmaya
devam ederek kaynayıp kıvama gelene kadar ocakta tutmaya devam edin kıvam
alınca ocaktan alın. Daha sonra ocaktan alınan muhallebiyi yaklaşık on veya on
iki dakika mikserle önce orta ayarda ve sonra
yüksek ayarda çırpın. Muhallebinizi servis edileceğiniz tabaklarınıza dökün.
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup soğumaya bırakın. İsteğinize göre toz
fıstık ile soğuk servis yapılır.
Sakizli muhallebi |
muhallebi |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder