Cocostar Kek Tarifi
Cocostar Kek Tarifi |
Malzemeler
Kek Hamuru İçin :- 3 adet yumurta
- 1su bardagı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt veya yoğurt
- 2 yemek kasığı kakao
- 2 adet kabartma tozu
- 1 adet şekerli vanilya
İç Malzemesi İçin:
- 1 çay bardağı hindistan cevizi- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tane yumurtanın beyazı
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar bir mikser yardımıyla iyice karıştıralım.Sırasıyla süt ve yağı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Kakao,vanilya,kabartma tozu ve unu da ekleyip kek hamurunu hazırlayalım. Ayrı bir kapta hindistan cevizi, pudra şekeri ve bir adet yumurtanın beyazını iyice karıstıralım.Hazırladığımız kek hamurunun yarısını margarinle yaglanmis ve hafif un serpiştirilmiş kek kalıbına dökelim. Hindistan cevizi ile hazırlamıs oldugumuz iç malzemesinden küçük küçük toplar yapalım ve kekin üzerine düzgün bir sekilde yerleştirelim. Kalan kek hamurunu da üzerine dökelim.Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20 yada 25 dakika pişirelim(kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırıp çıkartın. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.) Pişen kekimiz iyice soğuduktan sonra kalıbı ters çevirip keki cikartalim.Soğuk bir şekilde servis yapalım.
Afiyet olsun.
3-2-1 Poğoçası Tarifi
3-2-1 Poğoçası Tarifi |
Gerekli Malzemeler
Hamuru İçin:
- 3 adet doktor oetker kabartma tozu- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğince un
İç Malzemesi İçin
- Beyaz peynir veya kaşar peyniri
- KıyılmışMaydanoz
Dış Malzemesi İçin
- 2 adet yumurtanın beyazı- 1 Su bardağı galeta unu
Hazırlanışı
Bir hamur yoğurma kabının içerisinde yoğurt ve sıvı yağı karıştıralım daha sonra şeker ve tuzu ekleyelim ve iyice karıştıralım.Ardından un ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurmaya devam edelim kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Hazırladığımız bu hamuru buzdolabında yaklasık yarım saat yada 45 kakika kadar dinlendirelim.Buzdolabında dinlendirdigimiz bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar alıp avuc icerisinde inceltelim iç malzememizden koyalım ve sırasıyla yumurta beyazına ve galeta ununa batıralım .Üzerine bir bıçak yardımıyla iki çizgi yapalım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve üzerine hazırladıgımız poğaçaları dizelim .Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 yada 30 dakika pişirelim ve soğuk şekilde servis yapalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder