Sinirli Ve Öfkeli Çocukların Tedavisi
Sinirli Ve Öfkeli Çocukların Tedavisi |
Et, balık, çay, kahve ve çikulata fâzla yiyen çocuklar sinirli ve öfkeli olur. Bunlar protein ihtiyacını süt, peynir, yoğurt, kuru yemişler ile karşılamalı. Tadlı olarak üzüm, incir, olgun muz, bal, erik komposto ve marmelatı yemelidirler. Ayrıca yeterince çiğ sebze ve meyve yemeli veya suyunu içmeli. Günde 1/2 kahve kaşığı Buğday Çimi yemelidir.
Evin Taçsız Kral ve Kraliçesi
Sinirli Çocuklar |
Bu çocuklara vücutlarını zehirleyici çikulata, kahve , aşırı et, şeker verilmemeli. Dengeli ve yeterli beslenmelidirler.
Anne - baba zor kullanmadan, onun aklını erdirerek bu huyundan vazgeçirmeli.
Belirli yaşa gelince kreşe, ana okuluna ve ilkokula vererek, iyi arkadaşlarla oynaması sağlanmalı, böylece onlardan iyi şeyleri öğrenmelidir.
Sinirli, öfkeli hali ana-baba ve öğretmenince yumuşaklıkla karşılanmalı ve yatıştırılmalıdır.
Evde ona küçük köpek veya kuş alarak dikkati oraya çekilmeli, canlılarla ilişki kurma yeteneği kazandırılmalıdır.
Çocuklarda Katılma .
Genellikle 2 yaşına kadar olan çocukların bazılarında katılma görülür. Bu çocukların annelerinde sinir rahatsızlığı varsa katılma oradan gelme olabilir.
Bazı hastalıklar ve yanlış beslenmeler çocuğun zehirlenmesine ye katılma geçirmesine neden olur. Bilhassa obur ve çok yiyenlerde katılma çok olur. ,
Bazı eksik beslenen ve zayıf çocuklarda diş çıkarma sırasında iyice eksiklik olur ve bunlarda katılma görülebilir. Diş çıkarma arasındaki ishaller sinir bozukluğunu daha da artırır.
Barsak kurdlan ve solucanlar da çocuğun, uyku ve beslenmesini bozar, dolayısiyle sinirli olmasına neden olur. Forsepti ile doğurtulan.çocuklarda beğinde zedelenme olabilir ve bunlarda ilerde katılma baş gösterebilir.
Çocuğunda katılma gören anne sebebi o günkü olaylarda aramamalı, geçmişi gözonünden geçirmeli, katılmanın hakiki nedenini bulmalıdır.
Katılma sırasında çocuk kendinden geçer, boyun ve göğüs kasları sertleşir, gözleri kayar. 1 - 2 dakika sonra tekrar kendine gelir.
Öneriler :
Katılma ânında çocuk sakin ve ılık bir odaya divan üzerine yatırılmalı, üşütmemek şartiyle kapı - pencere açılmalı, bol hava gelmeli. Böyleee biraz sonra çocuk kendine gelir.Krizden sonra yiyecekler sulu olmalı, daha çok sebze yemekleri, meyve suları gibi kafif şeyler vermeli, daha sonraki günler dengeli beslenmesi sağlanmalı ,bol çiğ sebze ve meyve suyu vererek vücudun zehirden temizlenmesi sağlanmalı.
Çocuk her mevsim yeterince dışarda, açık havada, güneşte gezip oynamalıdır. Bilhassa arkadaşlar lieersinde oynamalıdır, böyleee deşarj olur ve sinirleri hafifler.
—Ana baba ve etraftakiler çocuğun sinirlenmesine meydan vermemeli
Dr. Shelton’dan örnek :
«Bîr gün beni yakınımdaki bir evden bir çocuk öldü diye çağırdılar, acele o eve gittim, anına kucağında hareketsiz, 2 yaşımda çocuğu dönerek ağlamak- tadır. Çocuğu hemen bir sedire uzattım ve kapıyı pencereyi açtım» bir taç dakika sonra çocuk kendine gelmeye başladı ve etrafına bakındı, tamamen açıldıktan sonra tatıitaıamın verdiği yorgunlukla uykuya daldı. Anneye bir kaç saat önce neler olduğunu sordum, kahvaltıda çocuğum isteği üzerine kendine büyük bir tas koyu kahve verdiğini söyledi. Çocuk kahvedeki kafein ile zehirlenip katılmıştı, Kapı - pencereyi açıp temiz hava alınca, açıldı.»
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder