Netkale Paylaşım Blogu guncel konular saglik ve daha fazlası...

Son Dakika

Post Top Ad

Your Ad Spot

3 Kasım 2016 Perşembe

Çil

ÇİL


çil
Resim yazısı ekle
Yüzde, bazen de vücutta bulunan koyuca renkli küçük beneklere çil denir Çiller genellikle toplu iğne başı büyüklüğnde hattâ daha küçük olurlar ama, güneşte bur arın büyüdüğü ve hatta birbirleriyle birleştiği de görülür. Çiller, dokulara renk veren boyanın küçük birikimlerinden oluşur. Bunlar, vücudun doğal boyasının birikiminden ibarettir. Genellikle açık tenli kimselerde çile rastlanır. Esmerlerde çil çok nadir görülür. Hele koyu renk derililerde hemen hemen hiç çil yoktur. Çünkü onların derisinde bol miktarda pigment bulunur. Buna karşılık beyaz tenlilerde ve yine açık kumrallarda sıklıkla çil görülür. Yazları güneşte fazla kalmak da bu çilleri daha belirgin hale sokar.

Çiller, vücudun giderilmesi mümkün olmayan boyalarından oluşmuşlardır. Onun için de türlü krem, sıvı gibi maddelerle çillerin giderileceğini sanmak yanlıştır. Hem çil pek çok kimse
tarafımdan beğenilir de.. Çünkü çiller yüze bir şirinlik, sevimlilik verir. Çillerden kurtulmayı ısrarla isteyen kimseler türlü çarelere baş vurabilirler. Sadece çilleri kısa süre için soldurmak mümkün, geçirmek ise mümkün değildir. Çil geçirdiği iddia edilen krem, losyon gbi maddelerin çoğu cildi kurutur. Dolayısıyle yüzün tabii yağını alıp götürür. Ayrıca çilli olanların çoğunun cildi zaten yağlı değildir. Bu bakımdan fazla asitli krem, losyon vesaireyi cilde sürmemek gerekir.

Çilli kimseler, yüzü güneşten koruyacak beyaz renkli, geniş kenarlı hasır şapka kullanırsa çiller koyulaşamaz ve belirsiz hal alır. Yine fondötenle ve makyajla çilleri gizlemek de mümkündür. Fakat kadınların genç ve şirin gözükmek için yüzlerine kahverengi kalemlerle çil yaptıkları düşünülecek olursa doğuştan var olan sevimli çilleri saklamaya kalkmanın aslında hiç de doğru olmadığı anlaşılır. Aslında çil kadınların çoğuna yakışır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar