Çikolatalı bisküvi, çörek, kurabiye ve kekler
Çikolatalı bisküvi, çörek, kurabiye ve kekler |
Çikolatalı damla bisküvi :
Malzeme :
55 gram sütsüz çikolata 3 çay fincanı
un 3 çay kaşığı kabartma tozu 3/4 çay kaşığı tuz 3/4 çay fincanı margarin 1-1/4
çay fincanı şeker
1
yumurta (iyice çırpılmış)
1 çay kaşığı vanilya 2/3 çay fincanı
süt.
Yapılışı: Un
elenir, ölçülür, kabartma tozu ve tuz katılır. Tekrar elenir. Yağ çırpılarak
krema haline getirilir. Ağır ağır şeker katılır ve çırpma sürdürülür. Yağ,
sonunda hafif krema gibi bir hal almalıdır. Ondan sonra iyice çırpılmış olan
yumurtalar katılır ve hepsi iyice karıştırılır. Vanilya katılır.
Bu iş yapılırken veya daha önce, çikolata, bir
kaba konarak içinde sıcak su bulunan bir tencerenin üzerine oturtulur ve
eritilir, soğutulur. Ondan sonra unlu karışıma katılır. Bu hamura süt,
isteniyorsa kabukları soyularak kıyılmış badem veya şanfıstığı azar azar
sırayla katılır. İyice karıştırılır. Sonra buz dolabına konularak soğutulur.
Dolaptan çıkarılır. Fırın tepsisi iyice yağlanır. Hamur tepsiye çay kaşığıyla
parça parça damlatılır. Bunların arasında 5-6 cm. açıklık olmalıdır. Sıcak
fırında 8-10 dakika pişirilir. Bu ölçülerle yaklaşık 60 bisküvi elde edilir.
Çikolatalı kepek bisküvisi :
2/3 çay fincanı un
1/2 çay fincanı saf kepek
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay fincanı kıyılmış kuru üzüm
1/2 çay fincanı margarin
1 çay fincanı şeker
1 yumurta (iyi çırpılmış)
1 çorba kaşığı süt (iyice kaynatılarak yoğun bir hale getirilmiş)
55 gram sütsüz çikolata 1/4 çay kaşığı vanilya.
Yapılışı: Çikolata sıcak su dolu bir kabın üzerinde eritilir. Un elenir, tuz katılır. Yeniden elenir. Kepek ve kıyılmış kuru üzüm ilave edilir. Yağ, krema halini alıncaya kadar çırpılır. Ağır ağır şeker katılır ve yağ, kıvamına gelinceye kadar çırpma sürdürülür. Yumurtalar çırpılarak buna yoğun hale getirilmiş süt katılır. Bu karışım, erimiş çikolata ve vanilya yağa ilave edil¬dikten sonra kepekli unla karıştırılır. Malzemenin iyice karışmış olması şarttır.
Fırın tepsisi iyice yağlanır. Karışım çay kaşığıyla parça parça damlatılır. Bunların arasında 5-6 cm.lik açıklıklar olmalıdır. Tepsi orta sıcaklıktaki fırına verilir. 12-15 dakika pişirilir. Bu ölçüyle yaklaşık 36 bisküvi elde edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder