Netkale Paylaşım Blogu guncel konular saglik ve daha fazlası...

Son Dakika

Post Top Ad

Your Ad Spot

6 Ocak 2017 Cuma

Çikolatalı bisküvi, çörek, kurabiye ve kekler

Çikolatalı bisküvi, çörek, kurabiye ve kekler 

Çikolatalı bisküvi, çörek, kurabiye ve kekler
Çikolatalı bisküvi, çörek, kurabiye ve kekler 

Çikolatalı damla bisküvi :

Malzeme :
55 gram sütsüz çikolata 3 çay fincanı un 3 çay kaşığı kabartma tozu 3/4 çay kaşığı tuz 3/4 çay fincanı margarin 1-1/4 çay fincanı şeker
1     yumurta (iyice çırpılmış)
1 çay kaşığı vanilya 2/3 çay fincanı süt.
Yapılışı: Un elenir, ölçülür, kabartma tozu ve tuz katılır. Tekrar elenir. Yağ çırpılarak kre­ma haline getirilir. Ağır ağır şeker katılır ve çırpma sürdürülür. Yağ, sonunda hafif krema gibi bir hal almalıdır. Ondan sonra iyice çırpıl­mış olan yumurtalar katılır ve hepsi iyice ka­rıştırılır. Vanilya katılır.
Bu iş yapılırken veya daha önce, çikolata, bir kaba konarak içinde sıcak su bulunan bir tencerenin üzerine oturtulur ve eritilir, soğutu­lur. Ondan sonra unlu karışıma katılır. Bu ha­mura süt, isteniyorsa kabukları soyularak kıyıl­mış badem veya şanfıstığı azar azar sırayla ka­tılır. İyice karıştırılır. Sonra buz dolabına konu­larak soğutulur. Dolaptan çıkarılır. Fırın tepsisi iyice yağlanır. Hamur tepsiye çay kaşığıyla par­ça parça damlatılır. Bunların arasında 5-6 cm. açıklık olmalıdır. Sıcak fırında 8-10 dakika pi­şirilir. Bu ölçülerle yaklaşık 60 bisküvi elde edilir.

Çikolatalı kepek bisküvisi :


2/3 çay fincanı un
1/2 çay fincanı saf kepek
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay fincanı kıyılmış kuru üzüm
1/2 çay fincanı margarin
1 çay fincanı şeker
1 yumurta (iyi çırpılmış)
1 çorba kaşığı süt (iyice kaynatılarak yoğun bir hale getirilmiş)
55 gram sütsüz çikolata 1/4 çay kaşığı vanilya.
Yapılışı: Çikolata sıcak su dolu bir kabın üzerinde eritilir. Un elenir, tuz katılır. Yeniden elenir. Kepek ve kıyılmış kuru üzüm ilave edilir. Yağ, krema halini alıncaya kadar çırpılır. Ağır ağır şeker katılır ve yağ, kıvamına gelinceye kadar çırpma sürdürülür. Yumurtalar çırpılarak buna yoğun hale getirilmiş süt katılır. Bu karışım, erimiş çikolata ve vanilya yağa ilave edil¬dikten sonra kepekli unla karıştırılır. Malzemenin iyice karışmış olması şarttır.
Fırın tepsisi iyice yağlanır. Karışım çay kaşığıyla parça parça damlatılır. Bunların arasında 5-6 cm.lik açıklıklar olmalıdır. Tepsi orta sıcaklıktaki fırına verilir. 12-15 dakika pişirilir. Bu ölçüyle yaklaşık 36 bisküvi elde edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar