Netkale Paylaşım Blogu guncel konular saglik ve daha fazlası...

Son Dakika

Post Top Ad

Your Ad Spot

3 Ocak 2017 Salı

Yaban Kazı Tarifi

Yaban Kazı Tarifi


Yaban kazı yahnisi :

Yaban Kazı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler :
1 yaban kazı
1,5 bardak tavuk suyu
Tuz ve karabiber
1 defne yaprağı
1 yeşil çarliston biber temizlenip, küçük küçük kesilmiş 1 kırmızı biber, kesilmiş 1 portakalın kabuğu, küçük küçük kıyılmış 3 domates.
1 portakalın, ayıklanmış, çekirdekleri çıkarılıp küçük küçük kesilmiş içi.
Yaban Kazı Tarifi Yapılışı : Yaban kazı kemikleri çıkarılıp parçalara bölündükten sonra bir tencereye veya derin tavaya 3 çorba kaşığı tereyağ veya margarin konulur. Parçalar kızgın yağda kahverengimsi olana kadar kızartılır. Etler tavadan alınır. Tavaya un atılıp hafifçe kavrulur. Sonra tavuk suyunda salça halledilir. Bu karışım da tavaya dökülür. Karıştırılarak kaynatılır. Tuz, biber, defne yaprağı tavaya atılır ve ateş hafifletilir. Yaban kazı parçaları da kaba konulur ve yumuşayana kadar pişirilir. Başka kapta kabukları çıkartılmış domateslerle portakalın içi ağır ateşte ezilerek pişirilir. Sonra süzgüden geçirilir. Kırmızı, yeşil biber, portakal kabuğu, portakal, domates karışımı da kaba konulur, etler iyice yumuşayana ve yemek suyunu biraz çekene kadar pişirilmeye devam edilir. Yahni çukurca bir kaba alınır. İstenirse etrafı yağda kızartılmış biçimli ekmek dilimleriyle süslenir ve sofraya götürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar