Kabak mücver tarifi:
Kabak mücver |
Kabak mücver |
Kabak Mücver
Malzemelerimiz:
Üç veya Dört adet kabak (orta büyüklükte)
Bir adet adet kuru soğan
İki adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Beş yemek kaşığı un
Yüz gram kadar beyaz peynir
Elli gram kaşar peyniri
Tuz ve karabiber (isteğe göre pul biber)
Yarım demet incecik kıyıdığımız dereotu ve maydanozumuzu sıvı yağda kızartmak için
kabaklarımızla rendeleyip, sıkarak suyunu süzüyoruz ve kabımıza koyuyoruz. Daha sonra içine yumurtalarımızı kırarak incecik doğranmış dereotu ve maydanozumuzu ekleyip unumuzlada ilave ediyoruz. Beyaz peyniri ve kaşar peynirini de rendeliyip tuz, karabiber ve kabartma tozumuzuda ekleyip çok koyu kıvamlı olmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru bekleyince kabaklar sulanabilir buna dikkat ediyoruz.
Bundan dolayı çok bekletmeden kızgın yağa kaşık yardımıyla hamurumuzdan bir miktar döküp birazcık bastırıyoruz. Hamurumuzun iki tarafınıda iyice kızarttıktan sonra kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alarak daha sonra servis ediyoruz.Mücveriniz hazır.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder