Netkale Paylaşım Blogu guncel konular saglik ve daha fazlası...

Son Dakika

Post Top Ad

Your Ad Spot

17 Kasım 2014 Pazartesi

Bulgurlu Tarifler

Bulgurlu Tarifler

Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi

Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi

Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi


Malzemeler:

Sarmalar İçin

- Yarım kilo kadar kiraz yaprağı
- 2.5 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı kadar un
- Tuz

Sos Malzemesi İçin

- 1 kilo yoğurt
- 2 su bardağı su
- 1 tane yumurta
- 3 tane orta boy kuru soğan
- 100 gram kadar tereyağı
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşı salça

Hazırlanışı

Öncelikle kiraz yapraklarını geniş bir kaba alalım üzerine kaynar su dökelim kısa bir süre bekleyip  kiraz yapraklarını sıcak sudan alıp soğuk suya koyalım ve çıkartıp süzelim. Daha sonra bir hamur yoğurma kabına bulguru koyalım. Üzerine biraz sıcak su koyalım ve fazlasını süzelim tuzunu da ekleyip yaklaşık bi 10 dakika bekletelim. Beklettiğimiz bu bulgura unuda ekleyelim ve kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edelim. Hazırladığımız bu hamurla kiraz yapraklarını ince bir şekilde saralım. Sarma işlemi bittikten sonra tencerenin içerisine dizelim ve üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakalım. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra biraz soğutalım ve tencereden boşaltalım.Sosunu hazırlamak için yoğurdu suyu yumurtayı bir tencerede sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra 1 cay bardağı kadar bu sostan alalım pişirdiğimiz kiraz yapraklarını da ekleyip 1 yada 2 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alalım ve tabaklara bölelim. Son olarak soğanları küp küp doğrayalım tereyağı ve  sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım salcasınıda ekleyip 1 dakijada kavuralım. Ayırdığımız 1 çay bardağı sosuda ekleyelim ve sarmalarımızın üzerine gezdirelim. İster sıcak ister soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun...

Not: Kiraz yaprağıyla beraber ayva yaprağı ve fasülye yaprağı da sarabilirsiniz.

Sosyete Kısırı

Sosyete Kısırı

Sosyete Kısırı


Malzemeler

- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı un
- 1 tane orta boy kuru soğan
- yeşil soğan
- Maydanoz
- 7 yada 8 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- Yağ
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
-1 tatlı kaşığı pul biber
-1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Bir kapta köftelik bulguru sıcak suyla ıslatalım tuzunuda atıp 10 dakika bekleyelim. Ununu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Hazırladığımız bu hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar alıp avuç içerisinde yuvarlayalım. Top şeklinde köfteler yapalım. Ardından geniş bir kapta su kaynatıp biraz tuz atıp hazırladıgımız köfteleri içerisine atalım yaklasık 7 yada 8 dakika fazla karıştırmadan haşlatıp süzelim. Kuru soğan ve sarımsağı ince ince kıyıp pembeleşinceye kadar kavuralım salçayı ekleyip yaklaşık bir dakika daha kavuralım. Kimyon,karabiber,pul biber ve biraz tuz ekleyip haşladığımız köfteleri ekleyelim köfteleri ezmeden hafifçe karıştıralım ocağın altını kapatalım. 5 dakika dinlendirdikten sonra yine ince ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanozu ekleyelim ve karıştıralım. Tencerenin ağzını kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar