Netkale Paylaşım Blogu guncel konular saglik ve daha fazlası...

Son Dakika

Post Top Ad

Your Ad Spot

20 Kasım 2014 Perşembe

Kuzu Kulağı (Rumex Crispus)

        Kuzu Kulağı (Rumex Crispus)


Kuzu Kulağı (Rumex Crispus)

Kuzu Kulağı (Rumex Crispus)


Aynı zamanda labada olarak da bilinir.Tanımı : Karabuğdaygillerden dere kıyıla- rında, sulak yerlerde, çayırlarda kendi kendine yetişen, çiçekleri iki evcikli ve kırmızımtırak bir bitkidir. Kökü kahverengi, sert, buruşuk ve iki - üç santim uzunluğundadır.
Kullanılan parçası :Köküdür.
Yaprakları salata olarak kullanılabilir.Eğer kök sirkeyle kaynatılırsa ve deriye pansuman yapılırsa deri çatlaklarının, kaşıntıların, ve uyuzun iyileşmesine yardımcı olur. Bitkinin damıtık suyu çilleri ve derideki diğer lekeleri giderir. Bu bitkinin çok üstün kan temizleyici niteliği vardır.
Deri döküntülerinin, sivilcelerin önünü alır, sürekli kaşıntıyı giderir, ve uyuza iyi gelir. Dr. kuzukulağından yapılan bir merhemi tavsiye ediyor ve merhemin yapılışını şöyle tarif ediyor : «Kök, lifleri yumuşayana kadar sirke içinde kaynatılır, elde edilen lapaya içyağı katılarak (biraz kükürt katılır) merhem yapılır.» Hazırlanan bu merhem kaşıntılar ve ağrılı şişler için çok yararlıdır.
Şiddetli tahrişlerde kuvvetli bir kuzukulağı çayı istendiği kadar sık olarak uygulanabilir.
Kullanılışı : Yarım litre kaynar suya 30 gram toz kök atılır, soğuyunca süzülür ve gün de üç kez bir bardak içilir.Dıştan uygulamak üzere kuvvetli çayın hazırlanması için, bir avuç taze toplanmış yaprağın üstüne yarım litre kaynar su dökün, soğuduğu zaman süzün ve deriye pansuman için kullanın.
Kuzu Kulağı
Kuzu Kulağı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar