Havucun Faydaları
Havuç, en tesirli şekilde enerji sağlayan ve bu sebeple de çocukların, hastaların ve yaşlıların temel besini olan şekeri bolca ihtiva eder. Vitaminler (B,C, D, E) yönünden çok zengindir. Buvitaminler ise bütün bitkinliklerde,kansızlıklarda, kuvvet azlığında ve şüphesiz vitamin yetersizliğinin yol açtığı skorbüt, raşitizm vb hastalıklar için kesinlikle gereklidir.
Havucu çiğ olarak yemek en iyisidir. Vitaminler sıcaklığa az dayanıklıdır. Üstelik kabuğu ile yemek daha iyi olur.
Gözler için çok değerli "A" vitaminin müjdecisi olan havuç, kendisine renk veren "karoten" adındaki portakal renkli boya maddesini bolca bulundurur. Görmeyi keskinleştirir, miyoplara
çok faydalıdır.Bundan başka havuç, idrar şöktürücü, yumuşatıcı ve güçlü bir kurt düşürücüdür. Bu ise, havucun çocuklara bol bol yedirilmesinin bir başka sebebidir.
Evet, zevkle yediğimiz havuç aynı zamanda sağlığımıza büyük katkılar sağlar. Cildi güzelleştirir, kusma ve ishalleri önler. Bol posa bıraktığından bağırsakları çalıştırır, kabızlığa iyi gelir.Bu vitamin deposu şişmanlığa da engel olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder